Thursday, February 12, 2009

HANTU API BERJURAI -jun 09


Di zaman moden ini pasti ramai yang tak mempercayai kisah seram yang pernah aku alami ni .Tapi walaubagaimana pun aku percaya wujudnya jin, setan ke hantu dan berbagai bagai nama lagi kerana dalam Quran pun ada menyebutkan "Tidak Aku Jadikan Jin dan Manusia kecuali untuk beribadat kepada ku"

Aku tak menyuruh anda semua percaya tapi apabila sesorang tu dah betul-betul mengalami ha..barulah mereka percaya.....

Aku masih ingat lagi tika tu aku baru berumur 5 tahun dan akak ku tika tu berumur 7 tahun. Almaklumlah kanak-kanak jadi kami amat gemar bermain-main. Al kisah datanglah sepasukan yang membawa pemainan kanak-kanak ke pekan kami ala.. orang dulu-dulu panggil "Fun-Fair" yang ada permainan "Merry Go Round", Buai Kincir Angin dan sebagainya.


Lebih kurang ginilah rupa juraian api tersebut dari jauh.Aku dan kakak aku memilih untuk main Buai Kincir Angin. Jadi kami sangat seronok malamtu ..
Pada pusingan pertama kami dapat lihat suasana yang cantik dipekan yang di hiasi lampu-lampu neon yang berbagai rupa. Pusingan kedua pun sama tapi...masuk pusingan ke tiga..tiba-tiba aku dan kakak aku terlihat satu lembaga lelaki yang bergerak ke tepi hutan. Walaupun tidak berapa terang tapi kami dapat melihat lembaga tu dengan jelas sebab tak jauh dari kami....

Bila pusingan seterusnya kami lihat lagi lelaki tu tak bergerak tapi memandang kearah kami . Kamipun melihat aksi lembaga tu seterusnya....tapi alangkah terperanjatnya kami pabila lelakitu tiba-tiba berubah menjadi Api yang berjurai-jurai...aduh hampir menjerit kami dibuatnya kerana api itu berlegar-legar macam nak datang ke arah kami. Tapi alhamdullilah satelah lama berputar-putar ia tiba-tiba bergerak dengan lajunya kearah hutan..dan terus hilang....

Dalam hatiku pada tika itu apakah orangtu hantu...manusia, setan , jin...hatiku bertambah kecut.....takut...aku ingin cepat-cepat turun dan ingin segera menemui ibu kami yang tika itu berada di bawah.

Pabila kami turun dari permainan Buai Kincir angin tersebut kami cepat-cepat mengajak ibu kami pulang kerumah yang tak jauh dari situ dan menceritakan semua pada ibu apa yang telah kami alami sebentar tadi. Ibu kami kemudian memberitahu kami yang makhluktu adalah Hantu Api berjurai atau Manjangan u all pernah dengar tak?.

U all ada tak mengalami apa-apa kisah yang menyeramkan kalau ada marilah berkongsi bersama saya...sila lah beri komen anda pasal...hantu..No comments:

Post a Comment